Strandpromenad
  ”Vad vore livet utan Humla? .”
Malte
 
 
Små valpar delar korg


Om oss - Lena - hanhundsägare
"Jag hittade äntligen min Lufsen"

Jag, Lena, skaffade hund av precis samma anledning som Eva.

Även jag skaffade alltså hund av rehabiliteringsskäl, efter att ha gått in i väggen 2000. Jag hade under flera år försökt hitta någon aktivitet som skulle hjälpa mig att bli frisk och när jag 2001 började rida islandshästar på Kullaberg återupptäckte jag vilken läkande förmåga umgänget med djur har. Jag hade ridit som ung, men glömt hur känslan av en mjuk mule mot kinden kändes. På väg hem från ridningen berättade Eva en dag att hon bestämt sig för att skaffa hund. När jag frågade vilken ras hon tänkte skaffa skall jag ärligt medge att jag inte hade en aning om hur en Irish Softcoated Wheaten Terrier såg ut. Men tanken började genast fara runt. Tänk om......

När jag slog mig ner vid datorn för att ta mig en titt var jag fast. Där var den ju - den "Lufsen" jag alltid hade drömt om. Jag hade haft hund tidigare, både labrador och Grand Danois (som är underbara hundar), men långt inne i mig har det alltid funnits en längtan efter en alldeles egen "Lufsen". Nu gällde det bara att sälja in tanken till den andra familjehalvan dvs min man PO.

Jag fick naturligtvis mothugg direkt. Med fem utflugna vuxna barn började vi äntligen kunna få lite tid för oss själva. Skulle vi ge upp den friheten igen? Skulle jag orka och vad hände om jag inte gjorde det? Vi vägde för och emot och PO gick med på att besöka kennel Lindcy som hade en valpkull. Det visade sig vara ett smart drag av mig, för Maltes pappa Billy gick direkt fram till PO och lutade huvudet i hans knä för att bli klappad. PO smälte naturligtvis och diskussionen var avslutad. Vii hade blivit med hund! Jag minns fortfarande den skräck-blandade förjusning och den enorma lyckokänslan jag kände jag åkte hem från Linda och Gert-Inge. Vad hade jag gjort????

Vi har aldrig ångrat beslutet att skaffa hund, för genom Malte kom min livsglädje tillbaka. Hans villkorslösa kärlek och hans behov av dagliga rutiner gjorde att jag sakta började återvända till livet. Malte är mycket "mammig" och det tror jag beror på att han skyddar mig. Ett djur känner instiktivt om någon i flocken inte mår bra och det finns ingen medicin som hjälper bättre än en slick och en varm hundkropp när livet känns tungt. Malte har blivit vårt minsta "sladdbarn" och husse PO lindar han kring tassen. Minsta dottern gav oss en skylt att sätta på dörren i julklapp. På den står det " One spoilt rotten dog lives here".

Vi insåg snart att det var mycket hund vi skaffat. En liten krabat med stor vilja och envishet. Vi satte fasta regler - inga hundar i möblerna var den första. Hur det gick ser ni på bilden! En terrier är klok och med avancerat fjäsk kommer man mycket långt. Han har bokstavligt talat slickat sig upp i möblerna även om han frågar om lov först. Vi tycker trots detta att vi har hyfsad nivå på vardagslydnaden. Vi har gått flera kurser och det har varit ett bra sätt att lära känna Malte. Vi är inte så konsekventa som vi borde, det medger vi gärna. Malte är ju expert på att få husse och matte att bli på gott humör och vips så har dom glömt buset.

Han är en smart, snäll, vacker och aktiv hund. Sin smarthet bevisade han genom att gå och hämta en bajspåse och lägga den i husses knä när husse inte ville slita sig från fotbollen på TV när Malte behövde gå ut! När han ställdes ut som ung fick han både hederspris och certifikatkvalité. Domarna tyckte att han var maskulin och de lovprisade hans underbara päls som är lite rödaktigt vetefärgad. En sådan päls man alltid vill ha fram, sa en uppfödare på en utställning. Själv uppskattar vi mest hans kärlek och hans lekfullhet. Han vaktar sin flock och sitt hus.Besökare som närmar sig vår glasade ytterdörr brukar se lätt förskräckta ut när de ser virvelvinden på insidan som bara måste ut och säga välkommen! Tikar och valpar har en särskild plats i Maltes hjärta. Hanhundar tolereras (om de inte sticker upp) men katter göre sig icke besvär i Maltes trädgård.

Det är en stor förmån att dagligen kunna gå längs havet i Viken. Flyttfåglarna som drar över vattnet höst och vår. Att känna vinden i håret, doften av tång och hav, den första backsippan tidig vår och lyckan av att upptäcka att "vår" säl är tillbaka på sin sten. Och sen en eller två lyckliga hundar på upptäcksfärd. Kan livet bli bättre?

Vi hoppas att du som eventuellt funderar på att köpa en av Humlas och Maltes valpar har förstått hur speciella våra hundar är för oss. Vi är övertygade om att deras barn blir precis lika speciella och märkvärdiga.

 

Lena på stranden m Malte

Fjäskis!
På stranden. Humla med limmade öron. 4,5 mån
  Created by EFoS Creative Consulting   Sidan uppdaterades av webmaster den 9 feb, 2008   e-post: info@vikenwheaten.se