En smutsig hund är en
lycklig hund tycker vi

 
  Pedikyr

 

 

 

 

 

 
Pedikyr med husse
 


Pälsvård

En Wheaten terrier kräver pälsvård och det är viktigt att man vänjer sin valp vid detta redan från början. Det gör man genom att sätta valpen på klippbordet (vi rekommenderar dig att skaffa ett sådant ) ett par gånger i veckan. Mycket kel och lite lätt kamning gör att valpen tycker det är skoj att bli ompysslad. Man känner på tänder och klor så att hunden vänjer sig vid detta.

En wheaten fäller inte men den måste kammas igenom rejält minst en gång/vecka för att förhindra att pälsen tovar sig. Utöver detta skall den badas vid behov, få klorna klippta samt öron och tänder rengjorda. Hur ofta en wheaten behöver badas beror på vad den haft för sig! En wheaten som haft riktigt kul brukar vara en smutsig wheaten. Ibland räcker det att låta hunden torka och därefter få bort det mesta med hjälp av en karda. Ibland får man duscha delar av hunden men ofta krävs både shampoo och balsam för att du skall känna igen din hund. Man använder ett speciellt hundshampoo eftersom detta har ett annat ph-värde än ditt eget. Man skall aldrig bada en wheaten utan att först kamma igenom pälsen och se till att den är helt tovfri!

Vi tycker det är roligt med pälsvård och våra hundar tycker om att bli rejält ompysslade. De gillar att bli duschade och de hoppar självmant upp på klippbordet när de förstår att det är tid för pälsvård. Kloklippningen är inte lika populär för någon av oss men jätteviktig!

När du skall klippa din wheaten är det vanligt att man går till en person med vana att klippa rasen. När du gjort detta några gånger kan du försöka dig på att klippa själv. Det finns en utmärkt vägledning som Kickie Norrby på kennel Villa Rosa tagit fram. Den har vi haft mycket nytta av!

Videon “Vård och Klippning av Irish Softcoated Wheaten Terrier” av Kickie Norrby Pris 285 kronor plus porto o embalage

Nybadad

 

 Lena klipper Humla utomhus


Nyklippt
  Created by EFoS Creative Consulting   Sidan uppdaterades av webmaster den 9 feb, 2008   e-post: info@vikenwheaten.se