Sten & Rosa’s levergodis till hund
Man kan själv lätt laga ett kladdfritt, naturligt, lagom hårt och brytbart godis.
Det är dessutom oemotståndligt för alla hundar. Sörj gärna för god luftväxling i köket
– alla tvåbenta uppskattar inte lukten!!!
  1. Köp färsk lever från nöt eller svin, ca 1 kg.
  2. Häll på kallt vatten så det täcker levern i kastrullen.
  3. Koka levern i vatten ca 20-30 min. Tag upp och låt svalna något.
  4. Skär den kokta levern i mindre bitar, ca 1 x 3 cm.
  5. Lägg småbitarna på ett bakplåtspapper i en braspanna och torka i ugn 125°C (gärna varmluft) ca 20-30 min.
  6. Bitarna skall inte bli helt hårda utan ha en mjuk kärna.
  7. Låt svalna. Förpacka i plastask. Frys in.
  8. Tag med en ”näve” till lydnadsträning.
Lycka till!